Vereniging van Eigenaren

Vereniging van Eigenaren

Duurzaam advies voor Vereniging van Eigenaren

In ons land zijn er veel huurders en eigenaars van huizen. Voor Vereniging van Eigenaren (VvE) is het belangrijk om op een duurzame manier met energie en milieu om te gaan. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, bijvoorbeeld door energiezuinige maatregelen te nemen, te investeren in een zonnesysteem of het gebruik van duurzame energie. In dit artikel worden verschillende manieren besproken om de VvE te helpen bij het nemen van duurzame beslissingen en deze op een effectieve manier uit te voeren. 1.

Vraag een energiebesparingsadvies aan Voordat de VvE maatregelen gaat treffen om energie te besparen, is het handig om een energiebesparingsadvies aan te vragen. Hierdoor krijgen de VvE-leden inzicht in het energieverbruik en advies over de mogelijkheden om energie te besparen. Dit advies wordt uitgevoerd door een onafhankelijk adviesbureau en is vaak gratis of tegen een lage vergoeding beschikbaar.

2. Investeer in een zonnesysteem Een zonnesysteem zorgt voor duurzame energie en kan de energierekening flink verlagen. Dit systeem kan geïnstalleerd worden op het dak van het gebouw en het is mogelijk om de opgewekte energie te delen tussen de verschillende appartementen.

De investering vraagt wel om een flink budget, maar de besparingen zijn uiteindelijk de moeite waard. 3. Energiebesparing door isolatie Isolatie kan een grote bijdrage leveren aan energiebesparing. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de muren, vloeren en het dak. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en hoeft de verwarming minder hard te werken. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. 4. De installatie van LED-verlichting LED-verlichting is energiezuinig en gaat langer mee dan traditionele verlichtingsbronnen. In de afgelopen jaren zijn de prijzen van LED-verlichting flink gedaald. Hierdoor is het aantrekkelijker geworden om deze vorm van verlichting te installeren in het gebouw van de VvE. 5. Vergelijk energieleveranciers Het vergelijken van energieleveranciers kan zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. Door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier en/of door te kiezen voor groene energie kan de VvE flink op kosten besparen.

 

Conclusie


Vereniging van Eigenaren kunnen op verschillende manieren bijdragen aan een duurzame samenleving. Door het nemen van energiebesparende maatregelen kan niet alleen het energieverbruik verminderd worden, maar kan de VvE ook flinke kosten besparen. Daarnaast dragen deze maatregelen bij aan een beter milieu. Het is niet altijd eenvoudig om te beslissen welke maatregelen de VvE moet nemen. Daarom is het aanvragen van een energiebesparingsadvies een goed beginpunt. Dit advies biedt inzicht, kennis en een praktisch stappenplan om duurzame maatregelen op een effectieve manier uit te voeren.

Energiek-vastgoed.nl